Stop met zoeken naar hoe je de perfecte kippenborst maakt – we hebben de oplossing hier.

“Droog” is niet OK.

Tenzij je het natuurlijk hebt over je kelder in de lente. Maar dat zijn we niet, we hebben het over kip en, nog belangrijker, hoe je de perfecte kipfilet kunt maken, zodat je nooit de woorden ‘droog’ en ‘kipfilets’ in dezelfde zin hoeft te gebruiken.

Door de jaren heen is dit mijn methode geworden om kippenborsten te maken als ik kip wil voor salades , een wrap, taco’s, noem maar op. Ik weet dat er genoeg manieren zijn om heerlijke kip te maken, maar dit is de methode waar ik keer op keer naar terug kom omdat het eenvoudig, gemakkelijk en smaakvol is. Het is niet de enige manier om kip te maken, natuurlijk, maar als ik de Instant Pot niet wil verwijderen om een ​​hele kip te maken , de grill aan te steken of de oven op te warmen, dan maak ik de perfecte kipfilet. en ik denk dat je zult zien waarom als je eenmaal ziet hoe gemakkelijk het is.

Hoe de perfecte kippenborst te maken: stap voor stap

Haal de kip uit de verpakking en dep droog met een papieren handdoek. Was of spoel uw kip niet eerst, want het is een fijne manier om alles op een spatafstand van uw gootsteen en tijdverspilling te vervuilen. Als je kippenborsten vrij ongelijk zijn, is het een goed idee om ze met een deegroller of een platte kant van een vleesvermalser tot een gelijkmatige dikte te ponden. Of doe zoals ik doe en plaats een vel perkamentpapier over de bovenkant van de kip en geef dan een paar goede slagen met de pinkachtige vingerzijde van een gesloten vuist (het is echt heel therapeutisch aan het eind van een lange dag).

Kruid beide kanten van de kipfilet met zout en peper of met je favoriete smaakmakers. Ik ben dol op deze biologische alles-kruidende kruiden omdat het overal goed voor is, maar je kunt alles gebruiken wat je maar wilt ( citroenpeper is ook leuk) of gewoon plakken met lekker oud zout en peper als je het simpel wilt houden.

Plaats een koekenpan met een deksel op middelhoog vuur. Mijn go-to is gietijzer (zowel geëmailleerdals normaal maar voor de foto’s heb ik deze roestvrijstalen pan gebruikt omdat deze mooi en functioneel is). Voor meer informatie over niet-giftige koekenpannen en welke wij aanbevelen, bekijk dit bericht .

Wanneer de koekenpan heet is (test dit door een paar druppels water op het oppervlak van de koekenpan te laten vallen – als ze dansen, is het klaar), motregen je favoriete bakolie in de pan. Ik meet het niet, ik voeg gewoon een paar omwentelingen toe aan de pan met genoeg om te voorkomen dat de kip blijft steken (dit is belangrijk bij het gebruik van gietijzeren of roestvrijstalen pannen zonder antiaanbaklaag). En voor het geval je je afvraagt, gebruik ik bijna altijd avocado-olie omdat het neutraal smaakt en ideaal is voor koken op hoog vuur (maar ghee, kokosolie en olijfolie zullen ook werken).

Wanneer de olie begint te glanzen, leg je de kipfilets in de koekenpan in een enkele laag. Zet de warmte enigszins terug tot medium en laat ze 4-5 minuten ongestoord garen. Het is tijd om de kip om te draaien als deze gemakkelijk uit de pan komt met een tang of spatel. Weersta de neiging om het te snel om te gooien of je zult het vasthouden aan de pan. Laat de kip nog eens 3-4 minuten koken aan de andere kant.

Nu is het tijd om de vloeistof toe te voegen. Je kunt ook water gebruiken, maar mijn go-to is bouillon omdat het de kip doordrenkt met een rijke smaak. Ik houd altijd zelfgemaakte kippenbotten bouillonin mijn vriezer voor gelegenheden zoals deze (die is vrij vaak). Ik bevries de gekoelde bouillon in een muffinpan bekleed met herbruikbare siliconen baking cups om “bouillonbommen” te maken en bewaar deze vervolgens in een grote vriezer-veilige zak in de vriezer totdat ik ze nodig heb. Hun kleine formaat betekent minder afval, snel ontdooien en altijd bouillon bij de hand om te nippen of te koken.

Je kunt op dit moment ook wat verse of gedroogde kruiden toevoegen als je dat wilt. Omdat verse kruiden duur kunnen worden als je maar een beetje voor een recept gebruikt, laat ze dan slecht gaan in de koelkast, ik snij verspilling door bevriezing wat ik niet gebruik. Ze zijn geweldig om toe te voegen aan een Instant Pot Whole Chicken of een partij botbouillon waar je ze alleen gebruikt voor smaak, niet voor uiterlijk.

Laat de vloeistof aan de kook komen, plaats het deksel op de pan en zet het vuur laag tot medium laag om te laten sudderen. Laat de kip 8-10 minuten koken of afgedekt of niet langer roze van binnen en een direct afleesbare thermometer leest 165 ℉ in het dikste gedeelte.

Breng de kip van de pan over op een snijplank en laat het 5 minuten rusten voordat u het snijdt, in blokjes snijdt, hakt of scheurt.

Hoe de perfecte kippenborst te maken: stap voor stap

Haal de kip uit de verpakking en dep droog met een papieren handdoek. Was of spoel uw kip niet eerst, want het is een fijne manier om alles op een spatafstand van uw gootsteen en tijdverspilling te vervuilen. Als je kippenborsten vrij ongelijk zijn, is het een goed idee om ze met een deegroller of een platte kant van een vleesvermalser tot een gelijkmatige dikte te ponden. Of doe zoals ik doe en plaats een vel perkamentpapier over de bovenkant van de kip en geef dan een paar goede slagen met de pinkachtige vingerzijde van een gesloten vuist (het is echt heel therapeutisch aan het eind van een lange dag).

Kruid beide kanten van de kipfilet met zout en peper of met je favoriete smaakmakers. Ik ben dol op deze biologische alles-kruidende kruiden omdat het overal goed voor is, maar je kunt alles gebruiken wat je maar wilt ( citroenpeper is ook leuk) of gewoon plakken met lekker oud zout en peper als je het simpel wilt houden.